Mount Greylock

mountgreylock1Mount Greylock: het hoogste natuurlijke punt (1063m) van  Massachusetts (we kunnen dat woord trouwens nog altijd niet uitspreken zoals het hoort: Masjutes, massejuets…). Vanop de top van Mount Greylock kan je uitkijken over 5 staten! Een  netwerk van wandelpaden waaronder ‘Appalachian Trail’ (3507 km) doorkruisen de berg. De Appalachian Trail zou het langste voetpad ter wereld zijn. Het loopt van Georgia naar Maine. Tijdens een drinkstop op onze wandeling komen we vriendelijke amerikanen tegen. Ze vragen van waar we komen, wat we van de natuur vinden enzovoort. Bij het afscheiden krijgen we een zak gummibeertjes. De vriendelijke amerikanen leggen ons uit dat zij andere wandelaars voorzien van drank of eten zodat ze met nieuwe energie hun wandeling kunnen verder zetten. Zo lief.
Onderweg oefenenen we nog een beetje: masejusets, masjuest, M-A-S-S-A-C-H-E-S-E-T-T-S.

Boston

We maken een lusvormige route: New York – New York. Een logische stop is Boston. Terug de stad in. Eenmaal in Boston volgen we ‘The Freedom Freedom Trial BostonTrail‘. De wandeling begint op Boston Common, het oudste publieke park in Amerika. Andere hoogtepunten zijn het State House, waar de staatsregering van Massachusetts (ja probeer maar) zetelt; de begraafplaats Old Granary, het Old South Meeting House (een kerk waar de burgers de besluiten namen die leidden tot de Boston Tea Party) en Old State House. Het North End, het oudste deel van Boston, met de Old North Church, waarvan de toren in 1775 door de revolutionairen gebruikt werd om met lichtsignalen aan te geven dat het Engelse leger op weg was om wapens van de patriotten in beslag te nemen. We willen ook graag de Uss Constitution (het oudste, officieel nog actieve, oorlogsschip van de Amerikaanse marine) bezoeken, maar helaas is het vandaag gesloten. Het eindpunt is Bunker Hill. Is het de vermoeidheid die wat parten speelt of de kinderen die nog niet voldoende Engels kunnen om mee te zijn in het ‘freedom verhaal’, maar deze cultuur-historische wandeling is het minst bevallen van de hele reis. Niettemin een aanrader voor frisse kopjes en Engels sprekende mensen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Cape Cod

Vakantie is altijd leuk. Maar deze reis zit propvol omdat je niet elk jaar de oversteek maakt (wij toch niet) en de laatste dagen wilden we wat tot rust komen. We houden halt in Cape Cod: een schiereiland aan de kust van Massachusetts (waag je het?). Eigenlijk is het nu een eiland omdat een kanaal het scheidt van het vasteland. Over het kanaal zijn twee bruggen voor het wegvervoer en één brug voor het spoorverkeer. Dit biedt wat een strandstadje hoort te bieden: zee, strand, kwallen (door eentje geprikt), winkeltjes…. Maar wat we nog nooit gezien hebben: ‘private beach’. Een strand waar je niet op mag, tenzij je eigenaar bent. In ons belgenland kunnen we dit toch niet voorstellen.
We gaan uiteten in een visrestaurant en wat staat er op de menu? Hamburgers en gefrituurde vis. We zijn tenslotte in Amerika.