Metepec

Tot in de late namiddag hebben we dieren gespot in Zacango. Heel erg leuk, maar ook wat vermoeiend. We moesten geolied blijven want er stond nog een bezoek op het programma voor we huiswaarts keerden met name Metepec. Metepec krijgt -net als 9 andere steden- de officiële naam van Magical Town. Ik ben het er volledig mee eens.
Een aantal dagen terug waren we in Valle De Bravo – ook één van de 10 magische steden. In Valle De Bravo kon je je naar hartenlust uitleven in de natuur, in het water of in de lucht. Gecombineerd met authenticiteit van het échte Mexico.
Metepec is iets anders: het is huiselijker, meer gebouwen maar zonder dat het tegensteekt. De gebouwen zijn er prachtig. Je ziet er vele kleuren en veel klei. Want Metepec is gekend voor zijn klei. Alles wat je ziet is bijna uit klei gemaakt: de huizen, de trappen, de figuren op de muren… In het verleden en heden is klei nog steeds handelsmateriaal. De vele winkeltjes zijn er een voorbeeld van. Je vindt er magnifieke dingen, allemaal handgemaakt. Ga zeker eens op zoek naar een ‘levensboom’: je vindt ze in alle maten en kleuren. Binnen één week prijkt er eentje op onze kast.

De kerk/kapel en het (ondertussen niet meer bewoonde) klooster zijn een bezoek meer dan waard. Het uitzicht van op het plein voor de kerk is magnifiek. Als je de trappen op raakt. Want een 100 tal trappen oplopen op 2600 meter hoogte, is niet te onderschatten. Maar dat is misschien deels aan mijn conditie te wijten. Ik kan het nog veel meer voor  je beschrijven, maar soms zegt een foto meer.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen