Teotihuacan

Een echt leugentje was het niet want toen wist ik nog niet wat ik vandaag zou zien. Hier kan je even terug….
Toen vertelde ik dat Chichén Itza één van de mooiste dingen was die ik ooit zag. Wel, vandaag kwam daar verandering in. Een majestueuze verandering. Een verandering om ‘U’ tegen te zeggen, een verandering van formaat. Vandaag bezochten we Teotihuacan. Niet zo heel gemakkelijk uit te spreken, maar neem het van mij aan: bezoek het sowieso. 
Op de site van Teotihuacan vind je oude Azteken ruïnes die dateren van 500 voor tot 750 jaar na Christus. De stad telde 125 000 inwoners en op zijn hoogtepunt zelfs 200 000 inwoners wat zich groter maakte dan Rome in die tijd. 
Ruïnes vind ik een eufemisme: hetgeen nog over blijft is prachtig. Er is nog zoveel te zien van het meesterwerk, maar er hangt een mysterie over het hoe en waarom. 

Mysteries

1. Waarom de druk bewoonde stad plots verlaten werd
2. Wie woonde er in de stad en wat waren hun werkzaamheden
3. Sommigen beweren dat de bouwwerken een weerspiegeling van het universum op aarde wilden maken, maar zeker zijn ze daar niet over
4. In 2013 werden verborgen kamers ontdekt in de tempel van de Gevederde Slang
5. De naam Teotihuacan (= verzamelplaats van de Goden) werd pas later gegeven – hoe de oorspronkelijke naam was, is niet geweten
6. Er zijn wellicht nog heel veel ondergrondse gangen 
7. De bouwwerken zijn gigantische: wie anders dan goden of geesten konden die gemaakt hebben
8. Op 21 maart komen wit geklede horden mensen lentezonnewenden vieren

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Alleen al hiervoor moet je naar Mexico komen. En nog één tip: doe het zo vroeg mogelijk. Wij waren er om 8u30 ’s morgens en ik geloof dat we er met 6 anderen waren. Het uitzicht is adembenemend + de klim op de trappen is trouwens ook letterlijk ADEM BE NEMEND. En als je zo vroeg komt, heb je tijd en plaats om voldoende selfies zonder toeschouwers te nemen. Fun gegarandeerd. Ik laat de foto’s ook even spreken.