Foto verjaardagskalender

Onze reis naar Mexico was top. Herinneringen in de vorm van souvenirs tot het toegelaten maximum aantal kilo’s. Maar ook foto’s maken deel uit van de tastbare herinneringen. We kunnen vaak niet wachten tot de bagage is uitgepakt om al de foto’s te bekijken. Want geef toe, een foto op Facebook is niet hetzelfde als een echt fotoboek of kalender. Met verhaal ernaast.

Ons oog viel dit jaar op: www.fotofabriek.nl.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Keuze

Je hebt de keuze uit het maken van fotoboeken, agenda’s, kalenders, kaarten, wanddecoratie, maar ook: bureauleggers, collegeblokken, stickers…) allemaal gemaakt met je eigen foto’s.
De prijzen voor een fotoboek variëren van 8,99 euro tot 21,99 euro – afhankelijk hoe je wilt dat je product eruit ziet.
Fotofabriek.nl kreeg trouwens een award van Avrotros R voor ‘Radar Fotoboekentest’. Niet mis om daar te beginnen.

A4 verjaardagskalender

Meestal gaat mijn voorkeur uit naar een fotoboek om onze reizen terug te beleven. Maar eerlijk? De fotoboeken worden dan een paar keer per jaar uitgehaald, niet meer. Daarom dacht ik dat een verjaardagskalender (http://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken) misschien wel een betere optie zou zijn. Want deze hangt uit zodat iedereen deze kan bekijken. En meegenieten. Ik neem je even mee: stap voor stap.

1. Eenmaal je doorgeklikt hebt op ‘kalenders’ kan je kiezen welk soort/afmeting kalender je wil.

2. In dit voorbeeld gaan wij voor een A4 verjaardagskalender. Bij dit product dien je een stukje software te installeren zodat je latere producten gemakkelijk via deze software kan bestellen. Piece of cake. Volg gewoon de duidelijk omschreven stapjes. Het effectieve installeren van het pakket duurt nog geen 45 seconden.

3. Eenmaal het programma voor jou is geïnstalleerd, zoekt het op lokaal niveau je afbeeldingen. Daarna is het aan jou om te selecteren welk product je wenst (foto album, kalender, stickers…). Je kan ervoor kiezen om  het product zelf foto’s toe te voegen in je project of je doet dit handmatig. Ik denk dat handmatig nog altijd het fijnst is.

4. In de linker boven kolom selecteer je welk mapje je wil gebruiken voor je kalender. De effectieve foto’s zie je in de linker onder kolom. Deze selecteer je en plaats je waar je wil.

5. Sleep de foto die je wil gebruiken, naar het product midden de pagina. Ben je niet zo tevreden over de lay-out van de foto. Door er dubbel op te klikken, kan je het naar hartelust aanpassen.

6. Vul zo alle foto velden op.  Dit kan je doen door bovenaan telkens op een bepaalde maand te gaan staan en de foto’s te verslepen naar die bepaalde maand. Sla tussentijds je product op zodat je niets kwijt bent!

7. Op de velden onder de maand, kan je de verjaardagen invullen en op die manier zijn ze al voorafgedrukt op de ontvangen kalender. Het enige minpunt aan dit vooraf in te vullen, is dat je niet goed ziet bij welke datum je de naam noteert. Daarom doe ik dit achteraf.

8. Ben je tevreden over je product? En opgeslaan? Klik op ‘bestel product’. Daarna word je gevraagd in te loggen of registreren en daarna word je product ge-up-load. Eventjes wachten en klaar. Dan even betalen. En nu wachten tot die naar je verzonden wordt.

9. Vandaag (2 dagen na de opdracht verzonden te hebben) mocht ik de verjaardagskalender reeds bekijken. Tevreden teruggebladers tussen de herinneringen.

Fotofabriek.nl

Conclusie

Positief:

– veel keuze aan foto producten
– de prijs per product is OK
– verzendingskosten zijn inbegrepen
– je kan via veel verschillende methoden betalen
– voor sommige producten kan je offline of online (met of zonder software te downloaden) bestellen
– de verzendservice is heel erg snel

Negatief:

– de plaats om iets op de verjaardagskalender te typen is wat klein (zowel vooraf gedrukt of erna bij te schrijven)
– de foto kwaliteit is OK, maar kan volgens mij nog iets beter

Al bij al heel erg tevreden met mijn kalender. Hij krijgt een mooi plaatsje waar hij vaak zal bewonderd worden.

Heb je nog vragen? Neem zeker contact op met mij of met Fotofabriek.nl. Veel succes!