Foodbox

Vorige week bespraken we het grote voordeel van foodboxen reeds in dit artikel. Als tweede in de rij konden we foodbag.be testen.

Ook hier valt ons kritisch oog op volgende punten:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
 1. keuzemogelijkheden – prijs – contract
 2. bereidingswijze
 3. originaliteit in de recepten
 4. afval
 5. ingrediënten van thuis
 6. kindvriendelijkheid
 7. extra’s

In november geven we een handig overzicht van alle geteste boxen.

Foodbag.be

1. Keuzemogelijkheden – prijs – contract

De keuze is iets beperkter, maar de menu’s daarentegen zijn wel afwisselend. Je hebt de keuze uit volgende boxen:

foodbag

 • Original: 4 dagen-menu:
  • 2 personen: €65
  • 3 personen: €79
  • 4 personen: €89
  • 5 personen: €103
 • Easydinner: 3 dagen-menu:
  • 1 persoon: €49,5
  • 2 personen: €55
  • 3 personen: €65
  • 4 personen: €75
  • 5 personen: €85

! Bij Foodbag.be heb je geen minimum afname! Dat is een heel groot voordeel. Dat wil zeggen dat je op gelijk welk moment, voor gelijk welke hoeveelheid losse bestellingen kan plaatsen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om te werken met abonnementen, maar ook deze kan je op elk moment stopzetten.

Score: 8/10

2. Bereidingswijze

Als het van de echtgenoot afhangt, eten we elke dag aardappelen, worst en appelmoes (uit een pot): zo gemakkelijk als het maar kan. Ikzelf hou van meer afwisseling, maar de inspiratie en creativiteit ontbreekt me dikwijls. Daarom is een foodbox het ideale antwoord.

foodbag foodbag foodbag

 

 

 

 

In deze testweek had de griep me enkele dagen te pakken waardoor het koken in handen van de echtgenoot kwam. Het was geen grote liefde, maar hij heeft het wel gedaan. Qua bereidingswijze vielen alle gerechten goed mee. Ze waren niet overdreven moeilijk, maar heel af en toe kreeg ik wel een vraag van de echtgenoot over bepaalde bereidingswijzes, ingrediënten… die voor een keukenleek als hijzelf net iets te moeilijk waren.

Score: 8/10

3. Originaliteit van de recepten

Menu van deze week:

 • gebakken koolvis met een salade van bonen en tomaten
 • stoemp van zoete aardappel en wortel met boerenworst
 • quiche met champignons, geitenkaas en een slaatje
 • tagliatelle carbonara met courgette, limoen en tijm

foodbagDe originaliteit vond ik de ene dag goed, de andere dag wat ‘te gewoon’. Een stoemp maak ik gemakkelijk zelf alsook een tagliatelle carbonara en een quiche. De koolvis vond ik het lekkerst en het meest origineel. Net dat laatste vind ik erg belangrijk: een originele menu die gemakkelijk klaar te maken is en die anders dan anders is.

 

8/10

4. Afval

De afvalberg bij foodbag.be is beperkt. Ze schenken veel aandacht aan recycleerbare materialen. Ik vond vooral papieren zakjes en glas. Ook niet alles was verpakt: courgette, komkommer, paprika, lente-uitjes zaten los in de doos. Goed zo!

Score: 9/10

5. Ingrediënten van thuis

FoodbagPer dag/recept krijg je één fiche met daarop de beschrijving welke ingrediënten je uit de ‘doos’ nodig hebt en welke uit je eigen keuken. Het lijstje uit ‘eigen keuken’ was heel beperkt (peper, zout en olijfolie). Hoera!

Score: 9/10

6. Kindvriendelijkheid

Bij deze foodbag hadden wij een ‘original’ pakket. Het ‘easydinner’ spitst hem meer toe op kindvriendelijkheid. Een kijk op het ‘easy dinner’ menu leert het me dat dit in hun box zat:

 • Kippenchipolata met bloemkoolpuree en vleesjus
 • Veggie lasagne met ricotta, spinazie & mozzarella
 • Gegratineerde kabeljauw in witte saus met prei en aardappelschijfjes
 • Stoofvlees met puree en worteltjes

Dit lijken me allemaal menu’s wat kleine kindermondjes best lekker vinden. Gevarieerd, gezond eten gecamoufleerd in aantrekkelijk jasje.

Score: 9/10

7. Extra’s

foodbagLast but not least: de extra’s. Dit is een alles omvattend thema. Deze extra’s bieden dat tikkeltje meer. Het verrassinkje in je Magic Box. Het cadeautje in de Kinder Surprise.

In deze box geen grote verrassingen, maar wel een origineel extraatje: een playlist op Spotify die je tijdens het koken gezelschap houdt. Plezant, niet?

Wist je trouwens dat alle menu’s en bereidingswijzes ook via smartphone of tablet te raadplegen zijn?

Score: 7/10

Op de vraag wat Foodbag.be zo uniek maakt in België, wisten ze ons dit te vertellen:

Foodbag is de enige 100% Belgische foodbox leverancier. We werken samen met kwalitatief hoogstaande leveranciers, echte toppers in hun gamma. Zo hebben we afzonderlijke leveranciers voor vlees, gevogelte, vis, groenten & fruit en zuivelproducten.
Jouw FOODBAG op het afgesproken moment tot bij jou brengen is een grote uitdaging. Hiervoor werken we samen met verschillende koeriers.In de centrumsteden leveren we de foodbags op een ecologische wijze en buiten de centrumsteden plannen we alle routes zo efficiënt mogelijk zodat het totaal aantal gereden km’s tot een minimum wordt beperkt.

Zin in dagelijkse kost zonder dat je daarbij zelf grote inspanningen hoeft te doen? Surf zeker naar www.foodbag.be!. Volgende week proeven we een andere foodbox….