Marley Spoon

De laatste weken hebben we al gevarieerder en origineler dan anders gegeten door het testen van de verschillende foodboxen die in België populair zijn. We testten al: www.foodbag.be en www.smartmat.be. Vandaag bespreken we Marley Spoon.

Ook hier valt ons kritisch oog op volgende punten:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
 1. keuzemogelijkheden – prijs – contract
 2. bereidingswijze
 3. originaliteit in de recepten
 4. afval
 5. ingrediënten van thuis
 6. kindvriendelijkheid
 7. extra’s

In november geven we een handig overzicht van alle geteste boxen.

Foodbag.be

1. Keuzemogelijkheden – prijs – contract

Van alle geteste boxen, heb je bij Marley Spoon het minste keuze….

dsc_0892

 

 • Classic Box: menu voor 2 personen:
  • 2 gerechten: €36
  • 3 gerechten: €39,9
  • 4 gerechten: €48,8
 • Familybox: 2 volwassenen en 2 à 3 kinderen:
  • 2 gerechten persoon: €48,8
  • 3 gerechten: €59,40
  • 4 gerechten: €74,4

Bij Marley Spoon heb je wel een account, maar die kan je (met ingang van minstens 6 dagen op voorhand) afzeggen. Je kan er ook voor kiezen je leveringen uit te stellen (maar dan moet je het goed onthouden waar en wanneer je de levering wil laten doorgaan). Dit vond ik één van de complexere ‘contracten’…

Score: 7/10

2. Bereidingswijze

Worst, appelmoes en aardappelen beginnen na verloop van tijd ook wat ééntonig te worden. Wekelijks op zoek gaan naar recepten die origineel, voedzaam en lekker zijn, begint na een tijdje ook te vervelen. Daarom zijn de foodboxen de ideale uitvinding. De bereidingswijze van deze foodbox (Marley Spoon) vallen zeer goed mee. De recepten fiches zijn heel erg duidelijk mét foto. Deze aanbieder zijn de enige van wie ik een stap per stap overzicht kreeg mét bereidingswijze foto’s. Ideaal voor een non-pro-kok.

Marley Spoon

Marley Spoon

Score: 8/10

3. Originaliteit van de recepten

Menu van deze week:

 • Amerikaanse Cobb Salad
 • Linzen-wortelpannetje

Hoewel ik voor de ‘family box’ heb gekozen, trokken mijn kinderen bij elke menu hun neus op. Het was hun ding niet. En ik kan erin komen. De eerste dag viel bij onszelf ook het best in de smaak. De tweede dag vond ik het ietwat te ‘gewoon’. Een spieksessie op hun website leert me dat er volgende week op het menu staat: Romige pasta; venkel-knolselderij soep met uienbroodjes; Shepherd’s pie; simpele pompoenrisotto; kipstoof met pruimen…. Niet het ideale familie menu…of dat vind ik toch.

6/10

4. Afval

Marley Spoon gaat er prat op dat alle verpakkingsmateriaal recycleerbaar is. Dat is effectief zo. Maar….dit is de enige box waarbij mijn maaltijden apart verpakt zitten (één zaak voor de maandag – één zak voor de dinsdag). Uit bereidingsstandpunt ideaal – uit ecologisch standpunt: minder. Hoewel de zakken recycleerbaar zijn, vind ik dit toch een minpuntje. Voor de rest, is alles goed en OK verpakt.

Marley Spoon

Score: 8/10

5. Ingrediënten van thuis

Enkele dagen voor de levering van de box, krijg je een mail waarop te lezen staat welke ingrediënten je van thuis uit nodig hebt voor de bereidingen van de geleverde menu’s. Mocht je alsnog iets nodig hebben, heb je nog tijd om het in de winkel te gaan kopen. Maar het lijstje is zodanig kort dat ik alles in huis had. Score!

Score: 9/10

6. Kindvriendelijkheid

Marley SpoonDit vermeldde ik reeds bij ‘bereidingswijze’. Helaas vind ik hier de kindvriendelijkheid aan de lage kant. Hier is zeker nog verbetering mogelijk.

Score: 6/10

7. Extra’s

 

Marley Spoon draagt ecologie hoog in het vaandel en dat komt terug in hun recepten, levering en producten, maar verder zijn er geen extra’s of grote pluspunten te bespeuren. Maar misschien ben ik op dit vlak wat verwend geweest met de eerste 2 boxen?

Score: 6/10

Over hun ‘ecologisch standpunt’ kan je dit lezen op hun website:

Onze box zit vol met eerlijke, duurzame producten. We brengen de porties in de juiste hoeveelheid bij jou thuis. Dit is niet alleen makkelijk voor jou, hiermee gaan we ook voedselverspilling tegen. En: onze verpakkingen kunnen gerecycled worden, zelfs het verpakkingstape is op basis van papier.

Zin in dagelijkse kost zonder dat je daarbij zelf grote inspanningen hoeft te doen? Surf zeker naar www.marleyspoon.be. Binnenkort bekijken we nog de laatste – misschien meest gekende: hellofresh.be