Ik ben geen ‘poppemieke’. Ik vond het al goed genoeg als mijn haar er niet te vettig uitzag en mijn bovenste kledingstuk niet vloekte met mijn onderste kledingstuk. Jaren heb ik zo overleefd. Vriendinnen van mij waren ook geen poppemiekes en we kwamen goed overeen. Tot ik een paar jongere collega’s had waarvan het ‘poppemieke’ gehalte iets hoger lag. Ze zagen er altijd prachtig uit en hun kledingsstukken maakten nooit ruzie en ze straalden altijd. Enige tijd dacht ik dat dat bij hen vanzelf ging tot ik tijdens de middagpauze te weten kwam dat haar haar helemaal niet vanzelf prachtig ging liggen en aan haar outfit 56 pas-sessies aan vooraf gingen. Tijd om advies aan te nemen van een collega die 15 jaar jonger was en mij een aankoop aanpraatte waar ik tot nu toe heel erg tevreden over ben. Poppemieke gehalte naar boven.

L’Oreal Steampod 2.0 – Stoom stijltang

Het heeft iets mee van een strijkijzer maar voor je haar. Het toestel zorgt voor een supersnelle stijling van je haar. Laat dat laatste nu net het grote voordeel zijn van dit apparaat: zijn snelheid. Ikzelf ben voorzien van een kop stevig, kroezilig en weerbarstig haar. Zelf vond ik dit vaak één van mijn pluspunten, mijn collega-vriendin dacht dat ‘stijl’ haar mij mooier zou staan. Vooral de tijdsinvestering en klungeligheid hebben mij altijd weerhouden om mijn haar in plooi te leggen. Tot ik dit apparaat ontdekte.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De test

Je vult het bijhorende potje met gedestileerd water, steekt de stekker in het stopcontact en legt het apparaat aan via een knop die zich aan de binnenkant van het toestel bevindt. Ietwat vreemde plaats voor de aan-en uitknop maar dit zal wel een reden hebben, waar ik momenteel nog niet direct achter ben. Je kan de warmte zelf bepalen van 140° tot 210° afhankelijk van je type haar. De benen van de Steampod hebben kleine kammetjes waardoor je haar meteen de goede richting uitgaat en er gladdig, stijl en perfect gestyled uitkomt.

Het is belangrijk dat je haar volledig droog (of minstens voor 80% droog is) zoniet wordt je haar te veel beschadigd. Langs de andere kant zorgen de keramische platen in combinatie met de stoom ervoor dat je haar niet te veel beschadigd wordt. De stoom zorgt eveneens ook voor een aangename glans in je haar.

Het toestel zelf vind ik wat log en in eerste gebruik sukkel ik wat met het goed vasthouden om de achterste lokken te bewerken, maar na enige oefening voel ik me een ware kapster zonder opleiding en zonder poppemiekes kapsones.

De steampod dient niet alleen om je haar stijler te maken, je kan er je haar ook mee krullen. Je haar wordt nog beter gestyled met de bijhorende producten met name: L’oreal Steampod Creme en L’oreal Steampod Serum (die ik bestelde bij Salontopper.nl).

Samengevat

Voordelen:

  • gemakkelijk in gebruik zelfs voor niet-poppemiekes
  • supersnel
  • geen gedoe waarvoor je eigenlijk 4 handen nodig hebt
  • perfect zelf te doen
  • je haar wordt niet zo snel beschadigd als bij een reguliere stijltang

Nadelen:

  • niet goedkoop
  • log
  • aan de zware kant
  • je haar wordt sneller vettig

Te verkrijgen bij: