De lange rij voor het smoothie kraam begreep ik niet. Hoe kan gemixt fruit nu lekker smaken? Hoe kan je daarvoor 20 minuten aanschuiven? Hoe geraakt dat gemixt fruit door een rietje? Ik dacht dat het was als koude soep: not ment to be. Tot ik 20 minuten aanschoof – op dochters verzoek – en van haar smoothie slurpte. Ik was verkocht: ik vond het fris, lekker en smaakte naar meer. Letterlijk.

Een stop bij de elektrozaak leek het logische gevolg. En daarna de fruitboer en daarna de boekenwinkel. Om fruit en smoothie boeken. In die volgorde.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ons oog viel op de Moulinex LM850D10 en ik geef je 3 redenen waarom:

1. Grote inhoud

Moulinex blender

De Moulinex heeft een inhoud van 2,2 liter. Dat is één van de grootste inhouden die je bij blenders kan vinden. Tussen ons gezegd en gezwegen: ik maakte nog nooit een smoothie van 2,2 liter, maar je weet maar nooit dat ik plots grootste smoothie zin heb en de hele straat wil trakteren. De 2,2 liter kan echter ook van pas komen als je soep wil mixen, want dàt kan deze ook! Scoooooooooorrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeee!

2. Groot vermogen

Moulinex blender

Ook hierin blinkt deze blender uit: hij heeft een vermogen van 1400 Watt. Vraag me niet wat daar tegenover staat… maar ik weet dat hij zonder probleem: appels, ananas, mango’s en peren kan verpulveren. De ‘nieuw-geur’ die er bij gebruik uitkomt, zal normaal zijn zeker? Dit vermogen zorgt wel voor een serieus lawaai, maar voor wat hoort wat zeker?

3. ‘smoothie’ en meer stand

Deze blender heeft 3 standen: smoothie, ice crush en ‘auto clean’. Ooit al eens een smoothie gemaakt? Dan weet je hoe plakkerig de beker/pot eruit ziet! Zo van dat lekker gemixt fruit die zalig en hardnekkig blijft plakken. Met de aut-clean stand is dit probleem zo opgelost! Woehoe! Dubbel score! De soep maak ik gewoon met de optie ‘smoothie maker’.

Mijn smoothies zijn in no-time klaar en smaken fris, lekker en naar meer. Zoals het hoort.

Eerst mixte ik gewoon alle fruit door elkaar, tot ik leerde dat er betere manier bestaat om smoothies te maken. Want mijn smoothies werden vooral gelepeld en niet gezogen.

Mijn favoriete smoothie boekjes op een rij:

De smoothiemaker zelf kostte me 99 euro, maar van Moulinex ontving ik 20 euro cashback.

Welke smoothie geniet jouw voorkeur of ben je nog niet overtuigd van fruit door een rietje?