De echtgenoot staat er op dat we jaarlijks één weekendje kinderloos doorbrengen. Gelukkig vindt er toch één iemand dit nodig want anders is ons hele leven gevuld met onze kinderen. Ze zijn natuurlijk ons leven, onze wereld. Maar een kinderloos weekend is noodzakelijk zodat je weet dat je nog echtgenoot bent en niet alleen ‘mama/papa’. Zo’n weekend ging vroeger gepaard met zeulen van pampers, vochtige doekjes en reisbedjes. Met instructies – alsof oma en opa nog nooit gebabysit hadden.Vandaag gaat dit iets simpeler: de zoon is op kamp en de dochter wordt gebabysit door een vriendin die het wellicht even leuk vond als de dochter zelf. Dan zou je denken dat je met een gerust hart romantisch kan gaan doen. Dit gebeurde echter niet. Ze blijven in mijn hoofd rondlopen, maar heel erg vind ik het niet.

Het kindloze weekend bracht ons per moto naar Laon, Frankrijk. Gezien ik passagier ben en de achterkant van de echtgenoot maar heel erg kort mijn interesse kan opwekken, steek ik mijn oordopjes in en zet mijn Spotify lijstje op. Een lijstje dat ik samenstelde met liedjes die ik (ooit) graag hoor(de) en dat me vaak vergezelt onderweg. Heel vaak spoel ik dat lijstje door omdat het ene liedje me leuker lijkt dan het ander. Op de moto lukt het ‘fast forwarden’ niet zo goed. Tenzij je wil dat je GSM door de lucht gaat vliegen en je ondertussen één handschoen verliest door de snelheid. Dus ik was verplicht naar elk liedje te luisteren, ik was verplicht 3 uur stil te zitten en ik was verplicht babbelloos te wezen. Het was van ‘moeten’. Dus ik luisterde naar elk liedje, hoorde elke tekst en keek rond. Ik hoorde heel erg mooie citaten en vond het spijtig dat ik soms te veel ‘fast forward’ gebruik. Zelfs als ik thuis TV kijk, druk ik altijd op dubbele snelheid omdat het kijken naar een film/serie mij anders te lang duurt. De echtgenoot komt er ‘ambetant’ van. Hij is pro rust.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo leerde ik tijdens onze 3 uur durende rit dat stilzitten en vooral stil staan heilzaam kan zijn. De kinderen huppelden door mijn gedachten, de keuzes die ik mijn leven maakte, de dankbaarheid die ik veel te weinig toon en dat ik bepaalde zaken anders zal aanpakken. Ik besloot dat het hoog tijd was om opnieuw iets te schrijven op deze blog of hij nu gelezen wordt of niet. Ik besloot de echtgenoot op de moto nog eens goed vast te nemen en hij beantwoordde mijn romantisch gebaar. En toen zette ik het heel even op pauze. Geen fast forward meer vanaf nu.