Beste Meneer Sheeran,

Er moet me iets van het hart. Hoewel ik jou een goede zanger vind die met één gitaar en jezelf zijnde 5000 man van de grond krijgt, ben ik het niet helemaal met jou eens. Je maakt het ons vrouwen niet gemakkelijk. Je legt de lat wel erg hoog.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laten we het es hebben over je ‘Perfect‘. Ten eerste je medespeelster in je videoclip: wauw. Alleen al de manier waarop je naar haar kijkt. Dat maakte ik alleen de eerste 10 seconden van mijn relatie mee. Je viel als kind voor haar en bent nog steeds holderdebolder verliefd. Ik leerde mijn lief kennen en was in het begin niet helemaal overtuigd dat het de man van mijn leven was. Wellicht niet zo proper, maar dat is het leven, Ed. Je zingt ‘she was a mess but she looked perfect’. Als ik vroeger moet opstaan dan gewild inclusief prut in mijn ogen, heeft nog niemand tegen mij gezegd ‘you look perfect’. Zonder prut krijg ik het ook niet te horen.

Kijk, ik wil je zo graag geloven, Ed, maar je veroert en beroert me teveel. Je laat me denken dat wat je zingt en zegt de normaalste zaak van de wereld is. Dat mannen vrouwen nu eenmaal zo graag zien dat ze alles zouden doen voor ons, vrouwen. Maar zo gaat het er niet aan toe. Het is werken en soms es vechten om te blijven geloven dat het samen wel lukt. Niemand kijkt zo naar zijn vrouw zoals jij gedurende de 3 minuut durende clip doet. Ik had eigenlijk veel zin om ze van haar berg te duwen en mijzelf aan jou voor te stellen.

Het zijn door mannen zoals jou, Ed, dat ik denk dat het gras groener is aan de andere kant. Dat ik denk dat een man zijn vrouw hoort te bewonderen of op handen te dragen. Ik verwacht liefdesteksten en liedjes. Geregeld donder ik van mijn berg vol verwachtingen. Ik heb het liever à la ‘because of you‘ of ‘send my love‘. Want liefde kan pijn doen, Ed. Liefde is niet altijd even gemakkelijk en echt niet zo mooi zoals jij zingt.

We moeten eerlijk zijn tegen elkaar, Ed. Jij bent niet de enige die niet goed bezig is. Jouw collega’s hebben van hetzelfde laken een broek gemaakt. Ik zou het appreciëren mocht je volgende liedje niet zo mooi zijn, Ed.

Met vriendelijke groeten

Liesbeth