Het is even twijfelachtig geweest, dit jaar, of het kon of niet: onze vakantie. Iedereen die ons een beetje kent, weet dat de echtgenoot last heeft van de kan-niet-thuisblijven-ziekte. Toen Corona wat moeilijk kwam doen, is het lange tijd onduidelijk geweest of we onze geplande trip konden laten doorgaan. En kijk es aan, we zijn vertrokken en zelfs teruggekeerd met foto’s en verhalen.

Hoe leuk en vaak foto’s worden gedeeld, ik vind het leuker als je ze kunt vasthouden. Ik maak al sinds baby 1 fotoboeken want dat gaat net iets langer mee, ligt beter in de hand en wordt heel vaak herbekeken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Als wereldberoemde influencer, kreeg ik van fotofabriek.nl het voorstel een fotoboek voor hen te testen. Met heel veel enthousiasme ging ik op hun voorstel in. Hier volgt mijn eerlijke mening.

Hoe?

Je kan via fotofabriek.nl kiezen om de online of offline software te gebruiken. Het wijst zichzelf uit: bij de offline versie download je de software en heb je net iets meer mogelijkheden. De online versie is snel en gemakkelijk en kan je op alle apparaten (pc, tablet of smartphone gebruiken). De offline versie enkel op pc of laptop.

Het grote voordeel is dat bij een online versie je onmiddellijk je fotoboek kan maken terwijl je op reis bent! Klinkt ideaal, niet?

Mijn oog viel ook op de online versie omdat het makkelijk en snel gaat. Je surft naar: https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ en kiest ‘online editor’.

Je kan ervoor kiezen om een fotofabriek ontwerp te kiezen of je kiest en maakt je eigen ontwerp. Persoonlijk ben ik geen fan van de vooropgestelde ontwerpen en ik begin van ‘0’.

Uit ervaring (niet alleen bij deze software maar bij alle bewerkingsprogramma’s) heb ik geleerd mij onmiddellijk aan te melden en regelmatig je product op te slaan. Op die manier heb je minder kans dat je werk verloren gaat. Want ik besteed graag veel aandacht aan het maken van zo’n boek.

Stappenplan

 1. Meld je aan
 2. Upload je foto’s
 3. Kies de indeling
 4. Upload je foto’s in elke pagina
 5. Schrijf tekst bij, bepaal decoratie of pas je achtergrond aan
 6. Je kan elke foto individueel bewerken (effect, dimensie enzovoort)
 7. Klik op ‘pagina’s toevoegen’ als je meer foto’s hebt dan gedacht
 8. Sla regelmatig op!

Tadaaaa!

Vakantie uit een boekje

Bij fotofabriek.nl kan je niet alleen fotoboeken bestellen maar ook kalenders, agenda’s, wanddecoratie, kaarten en dergelijke. Op hun website is ook heel regelmatig een actie code te plukken en de klantendienst is erg vlot te bereiken. De levering gaat razendsnel! De prijzen zijn OK.

Deze software is goed voor elke beginnende fotoboek vuller en wijst heel goed zichzelf uit. Er is zelfs een chatfunctie voor als je in de knoei bent.

Voor een iets veeleisender vakantie ganger, vind ik het iets te simpel. Ik miste bepaalde zaken zoals:

 • een rand rond ELKE foto in één keer
 • ik wil graag veel meer keuzes uit ontwerpen
 • ik wil graag op de linker pagina zo’n ontwerp en op de rechter pagina een ander ontwerp plukken uit mijn ‘ontwerp patronen’
 • één effect op alle foto’s

Benieuwd waar jij meestal je souvenirs laat printen! Laat het zeker in de comments weten!