Als wereldbefaamde influencer word ik zo heel af en toe benaderd door een bedrijf dat graag wil samenwerken. Zelden zeg ik daar nee tegen. Ikzelf ben namelijk gek op online reviews en hou me vaak bezig met reviews lezen vooraleer ik tot aankoop wil overgaan. Dus lijkt het me even fair een eerlijke, objectieve blog te schrijven voor iets wat ik zelf zou aankopen. Bij deze:

Een erg fotogenieke vriendin van mij liet onlangs foto’s maken voor een zwangerschapsaankondiging. Ik was helemaal weg van haar foto’s en wou heel graag ’t zelfde doen exclusief de zwangerschapsaankondiging. Er waren toch wel enkele verschillen te bespeuren op vlak van fotogeniekheid alsook in het soort volk dat op de foto’s stond. Haar dochter die zowaar eigenaar is van het woord ‘koddig’ vindt alles gewoon prima: op de foto of niet. Mijn 2 tienerkinderen hebben daar een heel andere en vooral erg uitgesproken mening over. Spoiler alert: de tieners waren verrassend enthousiast over het resultaat van de foto’s. De fotografe kan je trouwens hier boeken: https://www.shanaseysphotography.be/. Het is een schatje! Een aanrader!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het was dus het uitgelezen moment om iets met de getrokken foto’s te doen. Bij Studentendrukwerk denk je meteen aan… studentendrukwerk, niet? Wel, ik ook. Blijkt dat ze nog veel meer andere zaken ook doen. Zo maken ze fotoboeken, promotie materiaal, flyers en ga door maar door. Ik vind persoonlijk dat hun naam iets misleidend en te minimalistisch is voor de grote waaier aan diensten en zaken die ze aanbieden. Maar wat dan meteen ook hun grootste troef is, is het afdrukken van thesissen en scripties. Iets wat je bij veel gelijkaardige producenten dan weer niet vindt. En het is bewezen dat als je éénmaal goed bij iemand hebt besteld, je meestal daar blijft.

Als proefdruk wilde ik graag een schrift bestellen voor de aankomende verjaardag van iemand van de familie. Het zou een soort cursusblok worden met een foto van ons als ‘cover’.

Het maken van de producten, wijst volledig zichzelf uit. Je hoeft geen diploma te hebben om dit kunstje te klaren.

Kies je gewenste product en klik daarna op ‘product samenstellen’.

Kies of je dit gelijmd of met een spiraal wil + kies daarna je afmeting.

Kies de overige opties. Het wijst echt allemaal zichzelf uit. Het fotobestand zelf (dat je dus hier op de cover wilt), load je pas op éénmaal de betaling is gedaan. Het klinkt logisch maar bracht bij mij toch enige verwarring. Het is alsof je nog niet volledige product al in de winkelmand ligt en ik twijfelde toch even om door te gaan.

Eenmaal je alle opties hebt aangeklikt, krijg je nog een kort overzicht en kan je dan nog van gedacht veranderen. Je kan dan nog kiezen om een vrijblijvende offerte of het in je winkelmand te leggen.

Hierna hadden studentendrukwerk.nl en ikzelf een klein gevecht, ik geef het eerlijk toe. Zoals ik zei, moet je dus pas op ’t eind je fotobestand uploaden. Ik had een A4 bestand gemaakt in canva.com (helemaal fan van). Dit bleek telkens niet aan de gewenste grootte te voldoen. Ik heb dan gemaild naar de klantendienst (heel vlot te bereiken trouwens) en de zondag (jaja, ze werken ook op zondag) een mail terug gehad waar ik moest op letten. De afmetingen moeten dus exact dezelfde zijn als beschreven op aanleverspecificaties. Dit is dus een heel belangrijk detail!

Het boek werd heel snel thuis geleverd en ik ben best wel tevreden over hoe het eruit ziet! Oordeel gerust zelf!